FLASH SALEFLASH SALE
-20%
Pentru 1 an ÎNREGISTRARE și REÎNNOIRE
promoțiile nu pot fi combinate
20 Numărul de pachete rămase

Cele mai bune oferte de stocuri din 150 de țări

Peste 100 000 utilizatori mulțumiți

Oferă mai ieftin cu până la 90% din prețul de pornire

Contact direct cu revânzătorii și cu ridicata

Cum să asigurați securitatea tranzacțiilor angro?

Cum să asigurați securitatea tranzacțiilor angro?

Securitatea tranzacțiilor este una dintre principalele probleme care apar atunci când se discută despre comerțul cu ridicata, importul și exportul. Așteptările cumpărătorului sunt cel mai probabil comparabile cu cele de pe piața B2C: plasați o comandă online, o plătiți și apoi așteptați livrarea bunurilor. Dacă ceva nu merge bine, nu mă îngrijorează deoarece tranzacțiile sunt securizate de către furnizorii de plăți.

Cu toate acestea, trebuie să avem în vedere că tranzacționarea angro este diferită. Valoarea medie a tranzacției este de multe ori mai mare decât cea de pe piața cu amănuntul. În plus, sectorul B2B nu aplică legile privind protecția consumatorilor deoarece ... nu există consumatori în el. Esența comerțului cu ridicata nu este să cumpărați pentru propriile nevoi, ci să cumpărați cu intenția de a revinde în continuare.

Deci, cum să asigurați securitatea tranzacției?

Comandarea probelor

Atunci când cumpărați de la producători și distribuitori, există de obicei o opțiune pentru a comanda mostre de produse. Aceasta nu este o investiție mare, în timp ce vă permite să evaluați în prealabil calitatea bunurilor și potențialul lor de revânzare. Într-adevăr merită să vă întrebați despre această opțiune, mai ales dacă aveți în vedere achiziționarea unui lot mare de bunuri.

Colectează personal și verifică mărfurile

O mare parte din activitatea de comerț cu ridicata și B2B se desfășoară încă față în față - în principal din cauza diferențelor menționate mai sus între tranzacționarea cu ridicata și cu amănuntul. Vizualizarea produselor în magazinul sau showroom-ul dealerului ajută adesea să evite neînțelegerile și îndoielile cu privire la starea și calitatea acestora.

Scrisoare de credit

Aceasta este o soluție recomandată în special în comerțul exterior, import. Tranzacția este garantată de o bancă fiduciară care devine parte la acordul comercial. De obicei, aceasta se bazează pe un acord contractual care definește clar obligațiile cumpărătorului și ale vânzătorului. Importatorul depune fondurile la bancă, iar exportatorul le primește numai dacă îndeplinește contractul. Astfel, scrisoarea de credit asigură ambele părți la tranzacție: importatorul, în caz de probleme cu mărfurile și livrarea; și exportatorul, în cazul insolvenței cumpărătorului.

 

Metodele de mai sus cresc semnificativ securitatea importului și exportului, precum și a comerțului cu ridicata. Prin urmare, la următoarea tranzacție, merită să întrebați vânzătorul pe care le oferă și să îl utilizați.

Autorul:
Merkandi - platforma de comerț B2B

Merkandi - platforma de comerț B2B

Merkandi este o platformă internațională pentru comerțul cu ridicata pentru bunurile oferite atât în comerțul angro normal, cât și pentru comerțul cu marfa angro normală și din surplusurile executorilor judecătorești, surplusurile de producție și depozitare, lichidarea companiilor, returnarea consumatorilor etc.

Intrarea anterioară Următoarea intrare
BULETIN INFORMATIV gratuit

Notificări zilnice despre produse noi și știri de pe site-ul Merkandi.