FLASH SALEFLASH SALE
-20%
Pentru 1 an ÎNREGISTRARE și REÎNNOIRE
promoțiile nu pot fi combinate
20 Numărul de pachete rămase

Cele mai bune oferte de stocuri din 150 de țări

Peste 100 000 utilizatori mulțumiți

Oferă mai ieftin cu până la 90% din prețul de pornire

Contact direct cu revânzătorii și cu ridicata

Incoterms, adică Termeni comerciali internaționali

Incoterms, adică Termeni comerciali internaționali

Probabil ați observat că multe oferte includ anumite abrevieri, care ar putea fi dificil de înțeles pentru cei care le întâlnesc pentru prima dată. De obicei, acestea apar lângă prețul și locația stocului. Acestea sunt cel mai adesea termeni și condiții de tranzacționare, așa-numiți „incoterms”, denotând gama de responsabilități a cumpărătorului și a vânzătorului în timpul tranzacționării bunurilor. Acestea indică costurile legate de logistică, precum și partea care urmează să fie taxată cu acestea. Dacă nu sunteți familiarizați cu aceste abrevieri, vă rugăm să aruncați o privire mai jos pentru explicațiile celor mai populare:

  • EXW (Ex Works) - dat cel mai adesea cu numele țării sau orașului, de ex. EXW Polonia, EXW Londra. Înseamnă că vânzătorul poartă responsabilitatea doar pentru livrarea produselor la locul desemnat sau pregătirea produselor pentru colectarea personală de către cumpărător. Orice altceva depinde de cumpărător.
  • FOB (Free On Board) - postare dată adesea cu numele unui port, de ex. FOB Shanghai. Înseamnă că vânzătorul este responsabil de livrare și de încărcarea mărfurilor pe navă. Începând cu acel moment, cumpărătorul deține toată responsabilitatea pentru produse.
  • CIF (Cost, asigurare și transport) - vânzătorul este responsabil pentru costurile de livrare și încărcare a mărfii, precum și de asigurarea de bază a produselor.
  • CIP (Transport și asigurare plătite către) - acesta este un echivalent al CIF pentru orice alt tip de transport care nu este transportul pe navă.
  • Loco - termen folosit în principal în Germania, Polonia și țările vecine, având o semnificație foarte asemănătoare cu EXW; vânzătorul poartă responsabilitatea pentru livrarea mărfurilor la locul desemnat, care este de obicei propriul depozit, și pregătirea produselor pentru transport. Toate celelalte probleme, cum ar fi încărcarea mărfurilor pe un mijloc de transport sau asigurare, depind de cumpărător.
  • Franco - vânzătorul este responsabil pentru transportul produselor la locul de destinație desemnat de cumpărător, de obicei depozitul, magazinul etc.

Autorul:
Merkandi - platforma de comerț B2B

Merkandi - platforma de comerț B2B

Merkandi este o platformă internațională pentru comerțul cu ridicata pentru bunurile oferite atât în comerțul angro normal, cât și pentru comerțul cu marfa angro normală și din surplusurile executorilor judecătorești, surplusurile de producție și depozitare, lichidarea companiilor, returnarea consumatorilor etc.

Intrarea anterioară Următoarea intrare
BULETIN INFORMATIV gratuit

Notificări zilnice despre produse noi și știri de pe site-ul Merkandi.